Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

V 12

Skapad 2021-03-22 08:38 i Råå Förskola Helsingborg
Förskola
Vi följer barnens tillfälliga intresse för melodifestivalen genom att organisera en egen melodifestival. Vårt fokus kommer främst att ligga på de estetiska uttrycksformerna så som, dans, musik, skapande m.m. Efter detta kommer vi fortsätta med att följa vårt projekt och hoppas att sniglarna snart vaknar till liv.

Innehåll

"Vi utformar utbildningen efter barnens intresse och behov."

"Vi ger barnen förutsättningar att utveckla sitt lärande med hjälp av estetiska uttrycksformer."

"Vi ger barnen förutsättningar att uttrycka sina idéer, tankar och åsikter."

 

 

Syfte:

Vårt syfte genom detta projekt är att låta barnen få möjlighet att uttrycka sig genom de estetiska uttrycksformer. Vi vill att barnen ska få chansen att uttrycka sina känslor, känna självständighet och tillit till sin egen förmåga. Barnen våga stå framför en publik, stå i centrum och få allas uppmärksamhet. Även att barnen får chansen att träna på turtagning, och att lyssna på varandra.

 

 

Undervisning:

Vi fortsätter med att träna på våra sånger och kommer då att använda mikrofonerna som barnen har täljt i skogen och sedan dekorerat i ateljén. Tillsammans fortsätter vi att utforska greenscreene.

Vi delar upp barnen så de får jobba med sina olika nummer.

Då lägger vi in musikvideon på greenscreene och samtidigt som vi filmar får barnen se sig själva uppträda tillsammans med sina idoler!

Påsken närmar sig så vi kommer också att börja göra lite påsksaker.

Vänliga hälsningar  Fyren.

 

Kopplingar till läroplanen

 • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
  Lpfö 18
 • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
  Lpfö 18
 • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: