👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Movie analysis

Skapad 2021-03-22 12:53 i Bromma gymnasium Stockholm Gymnasieskolor
Gymnasieskola Engelska
Movie review on The Hate U Give

Innehåll

Outline for a movie analysis 

 

Title of the document

 

By (your name)

 

Introduction 

  • Background information about the movie 

  • The movie director and main characters 

 

Plot Synopsis 

  • Brief plot summary of the movie 

  • Present competent knowledge about the movie. 

 

Themes 

  • Highlight the main theme of the movie 

  • The significance of the theme 

 

Conclusion 

  • Review of opinion about the movie 

  • Rate the movie and present your recommendations. 

400-600 words

Uppgifter

  • The Hate U Give

Matriser

Eng
Movie analysis

Rubrik 1

F
E
D
C
B
A
Aspekt 1
Kriterier ej uppnåda
Eleven förstår huvudsakligt innehåll och uppfattar tydliga detaljer i talad engelska i varierande tempo och i skriven engelska i olika genrer. Detta visar eleven genom att redovisa, diskutera och kommentera innehållet på engelska på ett översiktligt sätt samt genom att agera utifrån innehållet med viss säkerhet.
Hela E och delar av C
Eleven förstår huvudsakligt innehåll och uppfattar väsentliga detaljer i talad engelska i varierande tempo och i skriven engelska i olika genrer. Detta visar eleven genom att redovisa, diskutera och kommentera innehållet på engelska på ett välgrundat sätt samt genom att agera utif
Hela C och delar av A
Eleven förstår såväl helhet som detaljer i talad engelska i varierande tempo och i skriven engelska i olika genrer. Detta visar eleven genom att redovisa, diskutera och kommentera innehållet på engelska på ett välgrundat och nyanserat sätt samt genom att agera utifrån innehållet med säkerhet.
Ny aspekt
Kriterier ej uppnåda
Eleven formulerar sig på engelska sammanhängande, tydligt och med visst flyt i tal och skrift i olika genrer samt med viss anpassningtill syfte, mottagare och situation. Dessutom bearbetar eleven, och gör enkla förbättringar av, egna framställningar.
Hela E och delar av C
Eleven formulerar sig på engelska sammanhängande, strukturerat, tydligt, med viss variation och visst flyt i tal och skrift i olika genrer samt med viss anpassningtill syfte, mottagare och situation. Dessutom bearbetar eleven, och gör välgrundade förbättringar av, egna framställningar.
Hela C och delar av A
Eleven formulerar sig på engelska sammanhängande, strukturerat, tydligt, ledigt, med variation och flyt i tal och skrift i olika genrer samt anpassat till syfte, mottagare och situation. Dessutom bearbetar eleven, och gör välgrundade och nyanserade förbättringar av, egna framställningar.