👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Digtal teknik

Skapad 2021-03-29 10:01 i Tiunda förskola Uppsala kommunala förskolor
Förskola

Innehåll

barnen har visat intresse och nyfikenhet för olika smådjur, som till exempel maskar, sniglar, spindlar, nyckelpigor m.m. barnen pekar och tittar på småkrypen. Vi vill ta vara på intresset för att utforska naturen och ge barnen större ordförråd.

Hur: Vi tänkte använda oss av sånger, ramsor och skapande aktiviteter för att utveckla barns språk. Dessutom ska vi använda mikroskop ägg för att utveckla digitala teknik. Vi  är nyfikna och vill lära oss tillsammans och kommer försaka synliggöra och förstå hur kan vi utveckla och stimulera barnen vidare och lära oss om naturvetenskap på deras nivå. Dessutom koppla den med vårat projekt vår plats på jorden (skogen). Vi tänkte också att måla småkryp på sitt egen papper.

 

Mål: -Att stimulera och utmana barnens intresse för småkryp och natur.

        - Att stimulera  och utmana barnen digitala teknik.

 

Syfte: Att möta barnens intresse för småkryp och ta tillvara på deras upptäckarglädje och utforskande. Vi vill också skapa gemensamma mötesplatser för barnens kreativitet.