👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friidrott åk 4-6

Skapad 2021-04-06 11:13 i Gläntanskolan Helsingborg
LPP I FRIIDROTT
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Under v 14-17 kommer du att få testa olika friidrottsgrenar. v 14-15 höjdhopp och teorigenomgång ( inomhus) av alla olika grenar. v 16-17 provar vi 60 m, kast med liten boll, längdhopp, stöta kula, 400m och stafett. ( utomhus)

Innehåll

FRIIDROTT

Mål för elev

Du skall utveckla din förmåga i de grundläggande teknikerna i löpning, hopp och kast.

Innehåll

Du kommer att få lära dig grunderna och tekniken inom delar av friidrottens grenar såsom sprintlöpning, distanslöpning, längdhopp, höjdhopp och kast.

Genomförande

Du kommer att få möjlighet att prova på, träna och förbättra dig i de olika grenarna. Detta kommer att genomföras under en del  uteperioden. 

Bedömning

Har god koordination inom de olika momenten för friidrott. Har god teknik, prestation och goda resultat. Deltar efter bästa förmåga i de genomgågna grenarna samt under friidrottskampen.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Sammansatta grundformer i kombination med gymnastikredskap och andra redskap.
  Idh  4-6
 • Olika lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  4-6

Matriser

Idh
FRIIDROTT

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten. EXEMPEL: Eleven har provat på de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven deltar på friidrottskampen.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten. EXEMPEL: Eleven är förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven deltar aktivt på friidrottskampen.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten. EXEMPEL: Eleven är väl förtrogen i de vanligaste rörelsemomenten inom friidrott. Eleven deltar mycket aktivt på friidrottskampen.