👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fjärrundervisning Idrott och Hälsa - år 7, vecka 15

Skapad 2021-04-11 15:05 i Lerbäckskolan Lunds för- och grundskolor
Detta är en mall för Idrott och Hälsa på Lerbäckskolan i Lund.
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Den här veckan ska vi jobba med rörelse i olika former. Vi kommer röra oss i takt till musiken och en del rörelse kommer vara valfri. Ni kommer att få förslag på träningar och möjlighet att jobba med inspelade instruktioner.

Innehåll

Enligt ordinarie schema ses vi genom att ni kopplar upp er på länk som ni hittar i Google Classroom under ämnet "Google Meet".

Kom ombytt till lektionen!

Lektion 1: Välj mellan promenad/löpning eller ett av passen som tidigare är upplagda i classroom. Redovisa med skärmdump av träningsapp. Det går bra att göra uppgifter från tidigare tex figurer eller använda appen quiz. 

Lektion 2: Den här lektionen kommer ni få lära er en dans som heter Jerusalema. Ni kommer med hjälp av videos och instruktioner få öva in dansen. Er uppgift är att filma er när ni danser en del av dansen. Lägg upp i klassuppgiften i classroom. 

Lektion 3: Ni kommer ha möjlighet att fortsätta öva på Jerusalema-dansen om ni inte är färdiga. Annars finns möjlighet till att gå promenad/springa utomhus, alternativt att välja ett träningspass som är upplagt eller eget förslag. 

 

 

 

Uppgifter

  • Låten till dansen

Kopplingar till läroplanen

  • Centralt innehåll
  • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
    Idh  7-9
  • Traditionella och moderna danser samt rörelse- och träningsprogram till musik.
    Idh  7-9