👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fysik - Krafter åk 7

Skapad 2021-04-12 08:38 i Trönningeskolan Halmstad
Grundskola 7 Fysik
Krafter finns överallt och påverkar oss hela tiden.

Innehåll

Vi ska lära oss om krafter; dragningskraft, normalkraft och friktionskraft. I Lgr11 är det denna punkt i centrala innehållet som vi ska rikta in oss på:

  • Krafter, rörelser och rörelseförändringar i vardagliga situationer och hur kunskaper om detta kan användas, till exempel i frågor om trafiksäkerhet.

Detta avsnitt kommer vara väldigt kort och vi kommer ha ett litet praktiskt test v.17 i skolan.

Vi kommer läsa på ne.se (finns en kurs som heter fysik, genomgångar med anteckningar och instuderingsfrågor.

 

Matriser

Fy
Fysik-Krafter

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Eleven har grundläggande kunskaper om krafter, materia och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att ge exempel och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har goda kunskaper om krafter, materia och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven har mycket goda kunskaper om krafter, materia och andra fysikaliska sammanhang och visar det genom att förklara och visa på samband inom dessa och något generellt drag med god användning av fysikens begrepp, modeller och teorier.
Eleven kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang där företeelser i vardagslivet och samhället kopplas ihop med krafter och rörelser och visar då på enkelt identifierbara fysikaliska samband.
Eleven kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang där företeelser i vardagslivet och samhället kopplas ihop med krafter och rörelser och visar då på förhållandevis komplexa fysikaliska samband.
Eleven kan föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang där företeelser i vardagslivet och samhället kopplas ihop med krafter och rörelser och visar då på komplexa fysikaliska samband.