Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Jä vt 18 Åk 5 Slöjd Metalltavla DJ

Skapad 2012-03-13 20:50 i Lunds för- och grundskolor
LPP-mall framtagen för Lilla Järnåkraskolan, Vegaskolan, Järnåkraskolan och Klostergårdsskolan i Lund. Mallen är anpassad till Lgr 11.
Grundskola 5 Slöjd

Innehåll

Metalltavla

Mål för elev

° Formge och framställa föremål med hjälp av lämpliga verktyg och hantverksteknik

° Analysera och värdera arbetsprocesser och resultat med hjälp av slöjdspecifika begrepp

Innehåll

° Slöjdprocessens olika delar : ideútveckling ,övervägande , framställning och värdering av arbetsprocessen . Hur delarna i arbetsprocessen samverkar till en helhet. ° Dokumentation av arbetsprocessen i ord och bild , till exempel i unikums lärlogg.

Genomförande

° Du arbetar enskilt med din metalltavla 

Bedömning

° Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap , verktyg och hantverkstekniker. ° Analysera och värdera arbetsprocesser och resultat med hjälp av slöjdspecifika begrepp.

Kursplanemål

° Undervisningen skall ge eleverna förutsättningar att utveckla ideér , överväga olika lösningar , framställa föremål och värdera resultat.

Matriser

Sl
Metalltavla

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Formge och framställa föremål i olika material med hjälp av lämpliga redskap , verktyg och hantverkstekniker
Exempel: Du kan rita upp och punsa in din figur i metallen Eleven kan på ett enkelt och delvis genomarbetat sätt ( se aspekt 1 till vänster)
Exempel: Du formger och överför din bild på metallen och punsar ut den på ett relativt väl genomarbetat sätt Eleven kan på ett utvecklat och relativt väl genomarbetat sätt ( se aspekt 1 till vänster)
Exempel: Du formger och överför din bild på metallen och punsar ut den på ett välutvecklat och väl genomarbetat sätt Eleven kan på ett välutvecklat och väl genomarbetat sätt ( se aspekt 1 till vänster)
Ny aspekt
Analysera och värdera arbetsprocesser och resultat med hjälp av slöjdspecifika begrepp
Exempel: Du svarar på ett enkelt sätt på utvärderingsfrågorna Eleven kan ge enkla omdömen om sin arbetsinsats och hur den påverkat slöjdföremålets kvalitet.
Exempel: Du svarar på ett utvecklat sätt på utvärderingsfrågorna Eleven kan ge utvecklade omdömen om sin arbetsinsats och hur den påverkat slöjdföremålets kvalitet
Exempel: Du svarar på ett välutvecklat sätt på utvärderingsfrågorna Eleven kan ge välutvecklade omdömen om sin arbetsinsats och hur den påverkat slöjdföremålets kvalitet
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: