👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

A shovel with my name on it

Skapad 2021-05-05 12:10 i Färsingaskolan Sjöbo
Grundskola 9 Engelska
Varför gräver man ett stort hål mitt i natten? Vem har gjort vad egentligen? Vi läser en "short story" och letar ledtrådar tillsammans. Efter textarbetet jämför vi med filmatiseringen - vem gjorde vad?

Innehåll

Konkretiserade mål/ mål för arbetet

Du ska kunna sammanfatta texten och filmen muntligt och skriftligt.

Du ska kunna skriva ett brev där du redogör för vad som hände i novellen. Du ska kunna uttrycka dig i dåtid, dvs använda "past tense" när du skriver.

Du ska kunna uttrycka din åsikt om filmen, jämföra den med novellen och kunna motivera varför du tycker som du gör.

 

Undervisning - arbetssätt

Vi arbetar fortfarande mestadels på distans. Vi läser och diskuterar texten tillsammans, bit för bit. Vi kommer att se filmen tillsammans på slutet och jämföra text och film. Du skriver din text på egen hand.  Du kan mycket, vad vill du visa?

 

Elevinflytande

Bestäm själv vad du vill visa när det gäller din språkliga förmåga.

 

Bedömning

Vi bedömer ditt sätt att uttrycka dig skriftligt i den text du lämnar in.

Matriser

En
A shovel with my name on it

Rubrik 1

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Nivå 4
Skriftlig produktion
Du har försökt att skriva ett brev. Din text går att förstå men du behöver träna mer på att skriva fullständiga meningar och använda rätt tempus.
Du följer instruktionen och kan uttrycka dig enkelt och begripligt. Din text går att läsa och förstå. Du har försökt att använda rätt tempus när du skriver.
Du kan sammanfatta handling och innehåll på ett eget språk så att en läsare kan förstå dig. Du beskriver personer och miljö med fullständiga meningar. Du uttrycker dina åsikter och kan motivera varför du tycker som du gör. Ditt språk är lätt att följa och du har olika strategier för att göra dig förstådd. Du visar att du kan använda dig av dåtid när du skriver.
Du kan sammanfatta handlingen och lyfta fram vad du anser som textens och filmens kärna. Du beskriver personer och miljö med gestaltande beskrivningar så att en läsare kan se det framför sig. Du uttrycker dina åsikter och kan motivera och argumentera för varför du tycker som du gör, Ditt språk är ledigt och varierat samt anpassat till situationen. Du visar att du hanterar tempus och språklig korrekthet väl.