👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Rör-Else

Skapad 2021-05-14 09:59 i Dibber Tussi förskola Dibber Sverige AB
Förskola
Vi fokuserar under denna månad på rörelse och vad kroppen behöver för att må bra.

Innehåll

Hinderbana och avslappning

 

I februari är det lärvännen Rör-Else som är på besök. Den här månaden ska vi göra barnen medvetna om vikten av att röra sig och framför allt att det är kul. Vi ska även låta barnen få en insikt i att det är viktigt att ta en paus/vila. Barnen ska även få möjlighet att lära sig om kroppens funktioner tex magen, hjärnan och muskler. Vi kommer läsa boken Din kropp ut och in som handlar om vår kropp och dess funktioner. Barnen kommer få bygga sina egna hinderbanor, prova på olika hinderbanor i olika miljöer och utveckla hinderbanan efter sina intressen. Barnen kommer få prova på avslappning, massage och rekreation i naturen. (Genom promenader i tystnad där vi har focus på olika sinnen.) Vi kommer även röra på oss till musik och då få känna olika rytmer i kroppen. 

Det barnen ska lära sig är att rörelse är roligt och att det finns olika sätt att röra sig på. De ska även lära sig vikten av återhämtning och vila. 


 

 

Kopplingar till läroplanen

  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
  • självständighet och tillit till sin egen förmåga,
    Lpfö 18
  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18