👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kundhantering

Skapad 2021-05-21 12:16 i Anders Ljungstedts gymnasium Linköping
Gymnasieskola Hantverk
Under dessa dagar ska du träna dig i att ta emot egna kunder och öka din förmåga att använda dina nya inlärda tekniker.

Innehåll

Under veckorna 21 och 22 ska vi ta emot kunder i våran salong, och du ska utföra enklare behandlingar på kunderna.

Torsdag, 28/5 från lunch och eftermiddagen kundhantering.

Torsdag, 3/6 kundhantering hela dagen.

Fredag,  4/6 Kundhantering och resurspass.

 

 

Uppgifter

 • Kundhantering för frisörettor

 • Kundpass

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Tekniker och metoder för att utföra vanligt förekommande designtekniker på korta och långa hår, till exempel fön-, tång-, curler- och clipstekniker samt långhårstekniker.
  Hav  -
 • Färg-, form-, design- och proportionslära inom design på korta och långa hår.
  Hav  -
 • Hantering och vård av maskiner och verktyg.
  Hav  -
 • Ansvarsfullt uppträdande i yrkesutövandet.
  Hav  -

Matriser

Hav
HAVFRI Kundpass

E
C
A
Hantverkstekniker
Planering och organisering
Du ta emot kunder och i samråd med läraren gör en enkel planering av ditt arbete. Du organiserar och genomföra ditt arbete med viss säkerhet. Du väljer i samråd med din lärare vilka material och arbetsmetoder du ska använda dig av för att nå den tänkta frisyren.
Du tar emot kunder och efter samråd med läraren gör en enkel planering av ditt arbete. Du organisera och genomföra ditt arbete med viss säkerhet. Du kan efter samråd med din lärare ge välgrundade förslag på vilket material och arbetsmetod du ska använda dig av för att nå den tänkta frisyren.
Du tar emot kunder och efter samråd med läraren gör en genomarbetad planering av ditt arbete. Du organiserar och genomföra ditt arbete med säkerhet. Du kan efter samråd med din lärare ge välgrundade förslag på vilket material och arbetsmetod du ska använda dig av för att nå den tänkta frisyren eller arbetsmomentet.
Hantverkstekniker
Hantverket
Du använder tekniker och metoder för att uppnå frisyrer med en teknisk och estetisk kvalitet som går att använda i det avsedda sammanhanget. I arbetet hanterar du verktyg och maskiner med visst handlag.
Du använder tekniker och metoder för att uppnå frisyrer med en teknisk och estetisk kvalitet som väl passar in i det avsedda sammanhanget. I arbetet hanterar du verktyg och maskiner med gott handlag.
Du använder tekniker och metoder för att uppnå frisyrer som uppfyller höga krav och med en teknisk och estetisk kvalitet som väl passar in i det avsedda sammanhanget. I arbetet hanterar du verktyg och maskiner med mycket gott handlag.
Säkerhet
Ergonomi, Arbetsmiljö, Miljö
Du hanterar dina verktyg och maskiner. Du använder skyddshandskar och förkläde, skyddar arbetsbänkar och frisörstolar och kunder från färg och andra kemiska produkter
Du vårdar och hanterar dina verktyg och maskiner på ett riktigt och säkert sätt. Du använder skyddshandskar och förkläde, skyddar arbetsbänkar och frisörstolar och kunder från färg och andra kemiska produkter.
Du vårdar och hanterar dina verktyg och maskiner på ett riktigt och säkert sätt. Du använder skyddshandskar och förkläde, skyddar arbetsbänkar och frisörstolar och kunder från färg och andra kemiska produkter.
Kundhantering
Du agerar kundorienterat i bekanta försäljnings- eller servicesituationer.
Du agerar kundorienterat i bekanta försäljnings- eller servicesituationer, du tar egna initiativ att ta emot kunder.
Du agerar kundorienterat i nya försäljnings- eller servicesituationer, du tar egna initiativ att ta emot kunder.