👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Krafter och magnetism

Skapad 2021-05-24 10:52 i Elinebergsskolan Helsingborg
Grundskola 5 Fysik
I detta arbetsområde kommer vi att arbeta med magneter och lära oss om olika sorters krafter och hur de påverkar oss.

Innehåll

När vi är färdiga med detta område ska du kunna berätta om magneter och deras användning för oss människor, du ska även kunna berätta vilka krafter som finns och hur de påverkar oss genom att ge exempel från vardagen.

Vi kommer att läsa och samtala samt ha enklare laborationer under områdets gång.

Matriser

Fy
Krafter och magnetism

Rubrik 1

Ej godtagbart
Godtagbart
Mer än godtagbart
Begrepp
Eleven saknar grundläggande förståelse och kan inte beskriva fysikaliska fenomen med rätt begrepp.
Eleven har grundläggande kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att ge exempel på och beskriva dessa med viss användning av fysikens begrepp
Eleven har goda kunskaper om fysikaliska fenomen och visar det genom att förklara och visa på enkla samband inom dessa med relativt god användning av fysikens begrepp.
Laboration
Eleven kan inte genomföra enkla undersökningar och bidra till att skriva frågeställningar som andra elever kan arbeta utifrån.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera enkla frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Eleven kan genomföra enkla undersökningar utifrån givna planeringar och även formulera enkla frågeställningar och planeringar som det efter någon bearbetning går att arbeta systematiskt utifrån.