👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mönster

Skapad 2021-05-25 16:12 i Djurgårdsskolan Kristinehamn
Grundskola 7 Bild
Mycket omkring oss består av mönster. Det finns i naturen, former som upprepas med jämna intervaller och vi har massor med mönster som människan skapat t ex på gardinerna, kläderna, soffan, duken, muggen. Ja, ni förstår!

Innehåll

1. Vi går igenom hur man gör en tesselering. Du får göra ett test under en lektion.

2. Vi går igenom hur man gör en mönsterrapport. Du får göra ett test under en lektion.

3. Välj den metod du gillar bäst och skapa ett nytt unikt mönster.
    Måla mönstret med ready-mix och pensel eller tuschpennor.

Matriser

Bl
Mönster

Förmåga
--->
--->
--->
  • Bl
Skapa bilder med hjälp av hantverksmässiga och digitala tekniker, material och verktyg
Kan hantera hantverksmässiga och digitala tekniker, material och verktyg, men visar ibland viss osäkerhet och frågar ibland om hjälp. Kopierar/kalkylerar för det mesta mina bilder, men kan ibland förändra dem.
Hanterar hantverksmässiga och digitala tekniker, material och verktyg på ett relativt säkert sätt. Skapar egna bilder och den personliga stilen är på väg att utvecklas.
Hanterar hantverksmässiga och digitala tekniker, material och verktyg på ett säkert sätt. Prövar och omprövar på ett systematiskt sätt med ett bestämt syfte. Har hittat en personlig stil, använder och finslipar den.
Variation och kreativa idéer
Gör försök till variation i färg, form och komposition eller material. Använder ofta andras idéer och utvecklar ibland dem vidare. Behöver hjälp och inspiration för att komma igång. Vågar inte prova egna idéer.
Varierar mitt sätt att använda färg, form och komposition eller material. Har egna idéer och finner ibland oväntade och kreativa lösningar. Tar egna initiativ och kommer med egna idéer men för att våga genomföra dem kan det behövas råd och stöd.
Varierar mitt sätt att använda färg, form och komposition och material på nya oväntade sätt. Har egna idéer och experimenterar med dem, är villig att ta risker och utmanar sig själv. Arbetar självständigt men frågar när något är oklart. Använder sina egna idéer och utmanar dem.
  • Bl
Undersöka olika ämnesområden.
Kan arbeta processinriktat men behöver stöd och hjälp från läraren.
Arbetar processinriktat och väljer vägar i processen som med viss bearbetning leder framåt.
Arbetar systematiskt i processen och väljer vägar som då leder framåt.