Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Fysik

·

Årskurs:

4 - 6

Lpp energi

Kristinebergskolan F-9, Oskarshamn · Senast uppdaterad: 24 oktober 2018

Beskriv arbetsområdet för eleven här. Ingressen kan rama in arbetsområdet och/eller väcka elevens nyfikenhet.

Kursplan i ämnet

Arbetssätt och undervisning

Vi kommer att arbeta med ett häfte som handlar om energi. Vi tittar på filmer om olika energikällor. I grupp diskutera för och nackdelar med olika energikällor. Vi kommer även att arbeta i fysik och kemiboken tillsammans med arbetsboken.

Visa vad du lärt dig

Kunna beskriva olika energikällor och förklara deras för och nackdelar i form av ett prov. Veta vad fossila bränslen och förnybar energi är. kunna beskriva de olika energiformer vi behandlat dessutom kunna i en argumenterande text kunna tala om vilken energikälla du skulle föredra. Hur vi kan vi spara energi.

Tidsram

start vecka 42

Bedömning

Se aktuell arbetsmatris. Ev. aktuella delar ur kunskapskrav för åk 3, 6, 9 (Du kan koppla in dem direkt via "Koppla"-knappen nedan). (Arbetsmatriser hittar du i skolbanken/matrisbanken/nationella matriser)

Arbetsmatris är samlingsnamnet för de matriser som knyts till LPP:n. De kan utgöras av en KOB-matris eller delar av en skriftlig omdömesmatris. Du kan också göra helt nya arbetsmatriser. Är det bara en mindre del av en matris som används vid bedömningen kan den hämtas i matrisbanken och kopieras in här.)

Avsnitt 6


Läroplanskopplingar

använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle,

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället.

Energins oförstörbarhet och flöde, olika typer av energikällor och deras påverkan på miljön samt energianvändningen i samhället.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback