👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO 7-9 Grundsärskola vt2021

Skapad 2021-05-26 18:34 i Västervångskolan F-9 Trelleborg
Grundskola F Matematik
Vi arbetar med de tre största religionerna och jämför sedan dessa. Vad finns det för likheter? Vad finns det för skillnader? Hur påverkas vårt sätt att leva av vår religion? Vi kommer även att prata om olika yrken i samhället och yrkens betydelse.

Innehåll

Vi kommer att arbeta med:

  • Kristendomen
  • Judendomen
  • Islam
  • Hinduism
  • Buddism
  • Livsfrågor
  • Yrken i samhället och varför de behövs

Matriser

Ma
SO 7-9 Grundsärskola

Genomgått ämnesområde
E i betyg
C i betyg
A i betyg
Yrken
Eleven kan ge exempel på yrken och verksamheter i samhället och bidrar till resonemang om deras funktion.
Eleven kan ge exempel på yrken och verksamheter i samhället och för enkla resonemang om deras funktion.
Eleven kan ge exempel på yrken och verksamheter i samhället och för välutvecklade resonemang om deras funktion.
Ämnesspecifika ord
Eleven kan använda några ämnesspecifika ord, begrepp och symboler i resonemang om samhällsfrågor, i egna frågor och bidrag till omdömen om olika arbetsprocesser.
Eleven kan använda många ämnesspecifika ord, begrepp och symboler på ett delvis ändamålsenligt sätt i resonemang om samhällsfrågor, i egna frågor och i enkla omdömen om olika arbetsprocesser.
Eleven kan använda många ämnesspecifika ord, begrepp och symboler på ett ändamålsenligt sätt i resonemang om samhällsfrågor, i egna frågor och välutvecklade omdömen om olika arbetsprocesser.
Religioner
Eleven kan jämföra kristendomen och några andra världsreligioner och bidrar till resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på olikheter och likheter.
Eleven kan jämföra kristendomen och några andra världsreligioner och för enkla resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på olikheter och likheter.
Eleven kan jämföra kristendomen och några andra världsreligioner och för välutvecklade resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på olikheter och likheter.
Livsfrågor
Eleven kan samtala om olika livsfrågor genom att bidra till att framföra och bemöta åsikter samt resonera om vad religion och andra livsåskådningar kan betyda för människans identitet, livsstil och grupptillhörighet.
Eleven kan samtala om olika livsfrågor genom att framföra och bemöta åsikter på ett delvis fungerande sätt och föra enkla resonemang om vad religion och andra livsåskådningar kan betyda för människans identitet, livsstil och grupptillhörighet.
Eleven kan samtala om olika livsfrågor genom att framföra och bemöta åsikter på ett väl fungerande sätt och föra välutvecklade resonemang om vad religion och andra livsåskådningar kan betyda för människans identitet, livsstil och grupptillhörighet.