👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO 4-6 Grundsärskolan vt2021

Skapad 2021-05-27 09:15 i Västervångskolan F-9 Trelleborg
Grundskola F Matematik
Vi kommer att prata om de tre största världsreligionerna och jämföra dessa. Vad finns det för likheter? Vad finns det för skillnader? Hur lever olika människor pga. sin religion? Vi kommer även att prata om yrken i samhället och varför olika yrken är viktiga.

Innehåll

Vi kommer att arbeta med:

  • Kristendomen
  • Judendomen
  • Islam
  • Hinduism
  • Buddism
  • Livsfrågor
  • Yrken i samhället och varför de behövs

Matriser

Ma
SO 4-6 Grundsärskolan

Genomgått ämnesområde
E i betyg
C i betyg
A i betyg
Religioner
Vid jämförelse mellan kristendomen och någon annan världsreligion bidrar eleven till resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på någon likhet och olikhet.
Vid jämförelse mellan kristendomen och någon annan världsreligion för eleven enkla resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på någon likhet och olikhet.
Vid jämförelse mellan kristendomen och någon annan världsreligion för eleven välutvecklade resonemang om heliga platser, ritualer och levnadsregler och ger exempel på någon likhet och olikhet.
Livsfrågor
Eleven kan samtala om livsfrågor med betydelse för eleven genom att bidra till att ställa frågor, framföra åsikter och ge exempel på någon handling och dess konsekvens.
Eleven kan samtala om livsfrågor med betydelse för eleven genom att bidra till att ställa frågor, framföra åsikter på ett delvis fungerande sätt samt ge exempel på någon handling och dess konsekvens.
Eleven kan samtala om livsfrågor med betydelse för eleven genom att bidra till att ställa frågor, framföra åsikter på ett väl fungerande sätt samt ge exempel på någon handling och dess konsekvens.
Samhällsfunktioner
Eleven ger exempel på samhällsfunktioner och samhällsservice och bidrar till resonemang om hur de kan användas.
Eleven ger exempel på samhällsfunktioner och samhällsservice och för enkla resonemang om hur de kan användas.
Eleven ger exempel på samhällsfunktioner och samhällsservice och för välutvecklade resonemang om hur de kan användas.
Ämnesspecifika ord
Eleven kan använda enstaka ämnesspecifika ord, begrepp, symboler i resonemang om samhällsfrågor och i utvärdering av arbetsprocesser.
Eleven kan använda några ämnesspecifika ord, begrepp, symboler på ett delvis ändamålsenligt sätt i resonemang om samhällsfrågor och i utvärdering av arbetsprocesser.
Eleven kan använda några ämnesspecifika ord, begrepp, symboler i resonemang på ett ändamålsenligt sätt i samhällsfrågor och i utvärdering av arbetsprocesser.