👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Vatten, mark & mat åk 8 GS

Skapad 2021-06-01 20:59 i Vårbyskolan Huddinge
Grundsärskola 8 Samhällsorienterande ämnen
Genom undervisningen ska du få en ökad kunskap och förståelse för vatten och mark som livsviktiga naturresurser. Du ska utveckla kunskaper kring hur människans verksamheter och naturens egna processer formar och förändrar våra förutsättningar att leva på vår jord. Du ska också utveckla förmågan att analysera intressekonflikter gällande vatten och mark och föreslå lösningar på dessa typer av problem.

Innehåll

Matriser

SO
Vatten, mark & mat åk 8 GS

E
C
A
Kartor
Eleven kan medverka i att använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.
Eleven kan på ett delvis fungerande sätt använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt använda kartor och andra källor för att visa på kontinenter och världshav samt platser och länder med betydelse för eleven.
Förutsättningar för befolkning
Dessutom bidrar eleven till resonemang om förutsättningar för befolkning och bebyggelse i olika delar av världen.
Dessutom för eleven enkla resonemang om förutsättningar för befolkning och bebyggelse i olika delar av världen.
Dessutom för eleven välutvecklade resonemang om förutsättningar för befolkning och bebyggelse i olika delar av världen.
Förslag till hållbar utveckling
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven bidra till att ge förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven ge enkla och delvis underbyggda förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.
I samtal om globala miljöfrågor kan eleven ge välutvecklade och väl underbyggda förslag på olika val som kan bidra till hållbar utveckling.