👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Engelska

Skapad 2021-06-07 14:04 i Öjersjö Brunn B F-4 Partille
Grundsärskola 1 – 3 Engelska
Du får lära dig vardagliga ord och uttryck på engelska. Vi övar oss i att samtala på engelska. Vi lär oss att hälsa,o andra artighetsfraser, berätta vad vi heter, färger, siffror, frukter och djur, kroppsdelar och vad man kan göra lite verb, samt andra vanliga uttryck på engelska.

Innehåll

Engelska 

Vi kommer att titta på engelska filmer, där vi hör uttal och ser det talade språket. Vi övar oss i att prata på engelska utifrån, det vi sett, olika arbetsmaterial, spel och interaktiv web.  Det gör vi på olika sätt , tala i grupp, skriva  och lösa olika uppgifter samt genomgångar på lektionen. Vi lyssnar även på sånger och ramsor på engelska.

Målet med undervisningen är att utveckla förmågan att...

tala och samtala i olika sammanhang.

Förstå innehållet i talad engelska

1. Skolans värdegrund och uppdrag:

"Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade. Genom rika möjligheter att samtala, läsa och skriva ska varje elev få utveckla sina möjlig- heter att kommunicera och därmed få tilltro till sin språkliga förmåga.

"Ett internationellt perspektiv är viktigt för att kunna se den egna verkligheten i ett globalt sammanhang och för att skapa internationell solidaritet samt för att leva i ett samhälle med täta kontakter över kultur- och nationsgränser. Det internationella perspektivet innebär också att utveckla förståelse för den kulturella mångfalden inom landet."

 

Detta kommer bedömas - Din förmåga att...

Hälsa och fråga vad en kompis heter, använda olika artighets fraser, berätta om sig själv som namn, ålder och vad man gillar. 

Bedömningen sker på lektioner och medverkan men även att kunna matcha  några engelska ord med bilder och lösa olika arbetsuppgifter.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • tala och samtala i olika sammanhang,
  En
 • förstå innehållet i talad engelska och i olika texter,
  En
 • Centralt innehåll
 • Vardagliga hälsnings-, avskeds- och artighetsfraser.
  En  1-3
 • Frågeord, frågor och svar.
  En  1-3
 • Sånger, ramsor, lekar och spel.
  En  1-3
 • Filmer och dramatiserande berättelser för barn.
  En  1-3