👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hotel California eller The Rose Garageband

Skapad 2021-06-10 10:14 i Järvenskolan Katrineholm
Digitalt låtskapande med ipads och Garageband.
Grundskola 7 – 9 Musik
Vi spelar in med hjälp av Garageband på iPad! Obligatoriskt är pianoackord, gitarr, bas, trummor, samt melodi.

Innehåll

Vad ska vi arbeta med?

Spela in Eagleslåten Hotel California eller The Rose i Garageband. Var noga med tonarten!

Hur ska vi arbeta?

Ackord till låtarna

KOLLA:
1) Alla, även de som känner att de kan GarageBand, måste titta igenom en instruktionsvideo med grunderna i Garageband. Kortlänk är bit.ly/garagebandgrunderna (ca 20 min)

2) När du gjort det, se fortsättningskursen på bit.ly/garagebandfordjupning (ca 20 min)

Vad ska du lära dig?

Du ska lära dig att sätta samman olika musikaliska byggstenar (t.ex. olika rytmer, ackordföljder, melodier, instrument, volymer, låtdelar (vers/refräng) så att de bildar en låt.

Vad blir du bedömd på?

Du blir bedömd på hur väl du lyckas sätta ihop olika musikaliska byggstenar till en låt. Du blir bedömd på om du fått med alla de "ingredienser" som står i uppgiften.

 

 

 

Uppgifter

 • Lämna in din inspelning här!

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Musikskapande i olika genrer, till exempel visor, ljudkompositioner och låtar.
  Mu  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, bidra till att skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en i huvudsak fungerande form.
  Mu  E 9
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som efter någon bearbetning har en fungerande form och karaktäristisk stil.
  Mu  C 9
 • Eleven kan, utifrån egna musikaliska idéer, skapa musik genom att med hjälp av röst, instrument, eller digitala verktyg pröva och ompröva hur olika kombinationer av musikaliska byggstenar kan forma kompositioner som har en fungerande form och en karaktäristisk stil.
  Mu  A 9