👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ostsmörgåsens väg genom kroppen

Skapad 2021-06-17 11:53 i Gullstensskolan äldre Gullspång
Grundskola 7 Svenska som andraspråk Svenska
Ett samarbete med biologin om matspjälkningen

Uppgifter

  • Faktatext ostsmörgåsen

  • Faktatext Ostsmörgåsen

Matriser

Sv SvA
Faktatext "Ostsmörgåsen väg genom kroppen"

Rubrik 1

På väg
E
C
A
Skriva faktatext
Du anpassar språket så att det passar i en faktatext. Du skriver med ett ganska varierat språk och du binder ihop texten på ett enkelt sätt.
Du anpassar språket så att det passar i en faktatext. Du använder ett varierat språk och du binder ihop texten på ett utvecklat sätt.
Du anpassar språket så att det passar väl i en faktatext. Du använder ett mycket varierat språk och du binder ihop texten på ett välutvecklat sätt.
Söka, välja ut och sammanställa
Du kan söka och sätta ihop information från några källor.
Du kan söka och sätta ihop information från flera olika källor.
Du kan söka och sätta ihop information från många olika källor.
Sammanställningar
Du kan sätta ihop information från olika källor och använda enkla beskrivningar och förklaringar, Du använder ett enkelt språk som hör ihop med det du skriver om. Du bygger upp dina texter, använder citat och källhänvisningar på ett ganska bra sätt.
Du kan sätta ihop information från olika källor och använda utvecklade beskrivningar och förklaringar, Du använder ett utvecklat språk som hör ihop med det du skriver om. Du bygger upp dina texter, använder citat och källhänvisningar på ett bra sätt.
Du kan sätta ihop information från olika källor och använda välutvecklade beskrivningar och förklaringar, Du använder ett välutvecklat språk som hör ihop med det du skriver om. Du bygger upp dina texter, använder citat och källhänvisningar på ett mycket bra sätt.