👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Friidrott 7-9

Skapad 2021-06-20 13:20 i Kungsholmens grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
I det här området kommer du under några veckor få träna friidrottens olika grenar, höjdhopp, längdhopp, stöta kula, springa 60 m och också kasta "spjut" (i form av en så kallad missil). Vi arbetar inomhus med höjdhopp och utomhus med övriga grenar.

Innehåll

Varför:

För att utveckla komplexa rörelser i friidrott.

Hur:

Du kommer att träna enskilt och i små grupper som koncentrerar sig på en gren i taget. Du kommer att förväntas utföra alla grenarna innan perioden är över. Ditt sätt att träna kommer påverka hur fort och hur mycket du utvecklas. Du kan behöva träna en teknik/ gren i taget och du förväntas försöka många gånger. Det är både tillsammans med andra elever och med lärarens kommentarer som du når utveckling. Uppvärmning och stretch är av vikt för att du inte skall skada dig.

Du förväntas att självmant kunna hålla dig varm och att självmant stretcha ut efter pass oavsett om läraren viger tid eller inte åt det.

Om inget annat sägs så bedrivs träningen utomhus på Stadshagens IP ELLER inomhus i antingen Vallgossen, Sverigefinska Skolan eller nere på St: Göransgatan 73 ("gamla skolan") beroende på ditt schema och vad läraren beslutar.

Bedömning:

Den kommer ske dels löpande (läraren tittar när du kanske inte märker) under det att du ansvarar för din träning, själv och tillsammans med andra. Dels i samband med att du också visar saker mer direkt framför läraren. Det kommer finnas ett bedömningsexempel tillgängligt i kanalen "Idrott och hälsa" under fliken "Filer" om du behöver en tydligare förklaring av hur du bedöms. Du kan också fråga läraren för mer råd och tips. 

Matriser

Idh
Friidrott 7-9

E (till viss del)
C (Relativt väl)
A (Väl)
Eleven kan delta i [...] idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten
Eleven kan delta i [...] idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten
Eleven kan delta i [...] idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten