👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

normer och värden

Skapad 2021-09-03 15:29 i Dungens förskola Östersund
Förskola
Nu jobbar vi med normer och värden och då ska vi börja att jobba i mindre grupper och våran grupp är björnarna så kommer vi att fokusera på olika känslor och hur man är en bra kompis. Då kommer vi att läsa olika böcker om hur man är en bra kompis, och hur man kan vissa olika känslor.

Innehåll

v.36

Vi träffade  dom olika figurerna i "känn med henn" och det är hen,hun, hin,hån. Pratar om dom och vilka känslor dom har för dom visar tydligt de olika känslorna, och barnen får visa hur dom uttrycker sina känslor.  vi pratar också om hur man är en bra kompis.

Vi målar även stenar då får dom öva på att samarbeta när dela med sig av färgen. 

                    

v.37

Nu fortsätter vi att prata om känslor och lära att känna figurerna "känn med hen" så att barnen vet vad det olika känslorna är. vi ska även få träffa några nya kompisar som heter Mima, Pop, Solo och Klave och dom ska vi läsa om och lära känna även dom.

vi var till skogen där satte vi oss ner och läste om dom olika figurerna och om hur dom bodde och deras familjer och vad dom tyckte om att göra.

Det blev som ett start skott när vi pratade om familjen och hur våra familjer ser ut och sedan så ville dom åk rutschkana och det är ju bra för att då kan man visa hur en bra kompis ska vara. Dom turades om att åka och i bland åkte dom tillsammans.      

 

 

 

v.38

Vi började att målade våra familjer och fortsatte att prata om dom och vilka som bodde barnen fick berätta hur deras familj så ut och om dom hade några husdjur. 

sedan så tog jag fram en karta där dom fick sätta fast dom olika figurerna Mima, pop, solo och klave. vart dom bodd eller vart dom brukade vara. 

Vi tittade även på en saga om familjen där dom berättade om hur en familj kunde se ut, att man kunde prata olika språk eller äta olika maträtter, en del bodde på landet och andra i städer och hur man kunde se ut en del kan ha annan färg på huden. 

Dom pratade även om känslor i boken och då stannade  vi upp i saga och pratade om hur dom kändes sig.

 

v.39 

Den här veckan så fortsätter vi med turtagning genom att leka styrda lekar tex gubben i lådan.  Om någon försöker tränga sig så säger dom stopp det är min tur.

Vi lekte även ute på gården och då får dom välja själva vad dom ska göra. Vi spelar även spel där dom får lära sig att vänta på sin tur. 

 

 

Uppgifter

Kopplingar till läroplanen

  • utveckla normer och förhållningssätt för arbetet och samvaron i barngruppen
    Lpfö 18