Skolbanken Logo
Skolbanken

Grön flagg: Lek och rörelse med hela kroppen

Robertsholms förskola, Hofors · Senast uppdaterad: 21 september 2021

Vi vill lägga grunden till barnens möjligheter att få känna rörelseglädje och därigenom bidra till ett intresse för att vara fysiskt aktiva. Vi vill tidigt i barnens liv bidra till att utveckla deras kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga.

Innehåll

Vad: Vi ska arbeta med rörelse. I detta ingår kroppen, motorik, koordinationsförmåga, kroppsuppfattning, vikten av att röra på sig för att må bra, lek och lust för att stärka barnens tillit till sin egen förmåga. 

 

Vi kommer att göra olika rörelselekar tillsammans med barnen både ute och inne. När vi kommer gå till skogen eller på promenad kommer barnen få möjlighet att öva sig i sin grovmotorik. Vi kommer även att prata med barnen om vad kroppens olika delar heter. 

 

Hur: Genom att använda oss av olika rörelselekar kommer vi uppmuntra barnen att röra sig. Vid våra utflykter vi planerar att ha under höstterminen kommer barnen få möjlighet att öva sig i sin grovmotorik, genom att dom kommer få ta sig fram på olika underlag, ta sig över stockar och stenar m.m. När vi gör olika rörelselekar kommer vi att benämna olika kroppsdelar som t.ex. huvud, axlar, knä och tå.

 

Varför: Vi ser att det finns ett stort rörelsebehov i vår barngrupp samt stort intresse för olika rörelselekar, dans m.m. Vi vill därför ta till vara på det för att på så sätt stimulera, utveckla och utmana barnen i sin grovmotorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning. 


Läroplanskopplingar

motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,

förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,

får förutsättningar för att utvecklas, leka och lära och samtidigt stimuleras att använda hela sin förmåga,

utmanas och stimuleras i sin motoriska, sociala, emotionella och kognitiva utveckling,

erbjuds en god omsorg med balans mellan aktivitet och vila,

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback