👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

v.41 Racketsport

Skapad 2021-10-07 10:17 i Sätra skola Linköping
Grundskola 4 – 6 Idrott och hälsa
Den här veckan kommer vi jobba med Badminton. I det här arbetsområdet fördjupar vi vår rörelseförmåga i nätspelet badminton.

Innehåll

Syfte

Eleven ska ha fördjupade kunskaper i nätspelet badminton, vilket innefattar tekniska färdigheter, kunskaper om spelets syfte och idé samt taktiska aspekter för att spelet ska nå sitt syfte.

Mål

- Träna öga-hand koordination
- Lära oss de grundläggande slagen, Smash, serve, Clear, forehand och backhand
- Koordinera rörelsemönster till slagen, t.ex. springa fram och träffa boll i rörelse
- Grundläggande regler- Hur ser spelplanen ut? Hur räknar man poäng? Vilka linjer använder vi?

 

Matriser

Idh
v.41 Racketsport

Rubrik 1

Till viss del
Relativt väl
Väl
Kunskapskrav från kursplan:
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar sammansatta motoriska grundformer i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till aktiviteten.
Du deltar i de olika övningarna och försöker utföra momenten efter förmåga. Jag får oftast över bollen till min motståndare. Jag kan röra mig ganska bra på planen och når bollar som hamnar nära ovanför mig.
Du deltar aktivt i de olika övningarna och utför övningarna på ett bra sätt. Jag träffar oftast bollen och placerar den ibland där min motståndare inte befinner sig. Jag kan röra mig bra på planen och jag når bollar som hamnar i ytterlägen ovanför samt till höger och vänster om mig.
Du deltar aktivt och självständigt i de olika övningarna och du utför momenten på ett föredömligt sätt. Jag träffar bollen och placerar den där min motståndare inte befinner sig. Jag rör mig mycket bra på planen och tack vare mitt fotarbete når jag svårare bollar lite överallt på planen.