👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

MIS AMIGOS

Skapad 2021-10-11 11:08 i Öllsjöskolan Kristianstad
Grundskola F Moderna språk - språkval
Kunna berätta om sig själv, beskriva hur man mår och är som person, samt hur en bra vän är.

Innehåll

Här arbetar du med:• verben ser och estar• egenskaper och tillstånd• frågor och svar om vänskap• adjektiv• uttal av C och Z• lite om Venezuela

 

Syfte

Förstå innehållet i talat språk och texter där man berättar hur man mår och är som person, samt frågar och berättar om någon annan. Kunna beskriva hur man mår och är som person, samt fråga och berätta om någon annan i tal och skrift. Utveckla olika språkliga strategier, samt reflektera över livsvillkor och kulturella företeelser i olika sammanhang i den spansktalande världen och jämföra med egna erfarenheter.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter,
  M2
 • formulera sig och kommunicera i tal och skrift,
  M2
 • använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådda,
  M2
 • anpassa språket efter olika syften, mottagare och sammanhang, och
  M2
 • reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen där språket används.
  M2

Matriser

M2
MIS AMIGOS

Når ej målen än
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
läsa + strategier
Du förstår det mest väsentliga i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi för läsning.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för läsning.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i enkla texter och dialoger i skrift där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för läsning.
lyssna + strategier
Du förstår det mest väsentliga i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi för lyssnande.
Du förstår det huvudsakliga innehållet och tydliga detaljer i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
Du förstår helheten och väsentliga detaljer i tydligt tal där man beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda strategier för lyssnande.
skriva + strategier
Du kan skriva enkla och begripliga texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda någon strategi i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och till viss del sammanhängande texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.
Du kan skriva enkla, relativt tydliga och relativt sammanhängande texter och dialoger där du beskriver hur någon mår och är som person. Du kan välja och använda olika strategier i din skrivprocess.