👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Modersmål engelska - Create Space advert

Skapad 2021-11-02 10:56 i Mångkulturella enheten Sigtuna FSK/GR
Grundskola F – 9

Innehåll

Syfte

 

Centralt innehåll

 

Skapande av texter där ord och bild samspelar

 

Muntliga presentationer. Anpassning av språk, innehåll och dosposition efter syfte och mottagare

 

Texter som kombinerar ord, bild och ljud och deras språkliga och dramaturgiska komponenter

 

Ord och begrepp för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning. Bildspråk och idiomatiska uttryck.

 

Skillnader i språkanvändning beroende på i vilket sammanhang, med vem och med vilket syfte man kommunicerar.

 

Undervisning:

Vi har läst en del av boken ”Lost in Outer Space”, en faktatext där författaren Tod Olson beskriver den otroliga resan från jorden, runt månen och tillbaka till jorden efter en kraftig explosion ägde rum i början av resan. De tre astronauterna klarade sig, tack vare till deras beslutsamhet och ett fenomenalt teamsamarbete både på rymdskepp och på NASA basen i Houston, Texas. Vi har lärt oss en del svårigheter man går genom när man flyger mot tyngdkraften och sedan befinner sig i noll tyngdkraft zon. Vi har också sett en video av en astronaut som hoppar från rymden i sin rymddräkt, når överljudshastighet och landar på jorden med en fallskärm.

 

Nu ska du ta med dig de tankarna som du känner har inspirerat dig och skapa i ditt team en videoreklam för att locka folk att prova en ny sensationell upplevelse i rymden. För att komma dit, ska du:

-          titta på olika slags reklam, både i skrift- och videoform

-          titta närmare på vilket språk man använder för att vara mest övertygande. Diskutera tillsammans om vad ni tänker är de ord som är mest övertygande och förklara varför.

-          Gå genom den tekniska delen för att skapa egen reklam

-          hitta en lockande ide´ för att skapa en videoreklam med ditt team och övertyga ditt team att din ide´ är bäst. Förklara varför genom att använda den övertygande språket att reklam använder.

-          Tillsammans med ditt team, skapa en videoreklam som inkluderar text, bild och ljud (musik och röst). Det behöver inte vara en sannolik aktivitet. Det viktigaste är att ni övertyger läsaren!