Skolbanken Logo
Skolbanken

Alla åldrar

Imse Vimse spindel

Centrala Förskolan Dal-Jerk, Rättvik · Senast uppdaterad: 10 februari 2023

Barnen får fördjupa sig i en känd barnsång

Barnen på avdelningen Skorpan är 1 och 2 år. Några av de har skolats in under höstterminen, de flesta skolas in under januari till mars. På avdelningen har barnen tre olika modersmål: dari/persiska, svenska och ryska.

Vad?
Under vårterminen ska barnen få bekanta sig med den kända barnsången "Imse Vimse Spindel" på olika sätt.

Varför?

Vi kommer att bli en ny barngrupp och att alla barn ska bli trygga är vårt främsta mål. Vi vill ge barnen glädje och ett lustfyllt lärande. De ska få en gruppkänsla och känna gemenskap när vi sjunger och skapar tillsammans. Sången ska bli något som alla barn känner igen.

Hur?

• Titt-skåpet med spindlar i hallen som ska uppmuntra till att ”prata” kring temat, ex. för att kommunicera med barnen och för att ge vårdnadshavarna en inblick i barnens lärande.

• Sång och rörelse ( t.ex Imse i burken). Vi sjunger och lyssnar på sången med olika känslor-uttryck och rörelser samt på olika språk. 

• Vi kommer att jobba språkutvecklande bland annat genom att använda bilder och tecken som stöd. Barnen får läsa böcker och lyssna på ramsor. Vi kommer att benämna ordet spindel på olika språk.

• Barnen får tillsammans designa en stor tavla med spindel-motiv till vår avdelning. De får pröva olika tekniker i sitt skapande som att måla flaskfärg med pensel och roller samt att riva och klistra olika papper.


Läroplanskopplingar

nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,

självständighet och tillit till sin egen förmåga,

motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,

förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,

förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.

Matriser i planeringen

Innehåller inga matriser

Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Varför Skolbanken?

Alla delar med alla

Planeringar i Unikum

Vem driver Skolbanken och varför?

Vem äger materialet?

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback