👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Gymnastik VT 2022 åk9.

Skapad 2022-02-14 13:28 i Vifolkaskolan 7-9 Mjölby
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Gymnastik är en idrott som tränar både grovmotorik samt finmotorik. Det finns många olika delar inom gymnastiken så som matta, plint samt räck. Förhoppningsvis har ni efter detta tema vågat utmana er på någon ny övning.

Innehåll

Målet med undervisningen

Arbeta med den kroppsliga kompetensen och arbeta med de grovmotriska grundformerna. Arbeta med olika komplexa rörelser.

Så här ska vi arbeta

Ni kommer jobba i grupper men ha ett enskilt papper som ni fyller i. Ni går runt till olika stationer och kommer där att kryssa i de sakerna ni klarar av. Det finns filmklipp på varje övning som hjälp där man ser hur man utför övningen. Ni kommer även i grupperna skapa en uppvisning där ni i gruppen bestämmer vilka övningar man vill visa upp på stationerna. Sista lektionen kommer en grupp att få visa upp detta för mig enskilt genom att springa runt till de olika stationerna och visa upp övningarna till vald musik. De andra väntar utanför på sin tur.

 

Det här ska bedömas

Jag kommer använda mig av erat papper som är ifyllt samt göra en bedömning på uppvisningen.

 

 

Uppgifter

 • Gymnastik

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  C 9
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  A 9

Matriser

Idh
Gymnastik

Rubrik 1

F
E
C
A
Gymnastik
Eleven uppnår ej detta
Eleven fyller i sitt papper och klarar E nivå på övningarna.
Eleven fyller i sitt papper och klarar E nivå samt C nivå på övningarna.
Eleven fyller i sitt papper och klarar E nivå samt C nivå på övningarna. Klarar minst 3 st valda A:n på de sammanlagda stationerna.
Gymnastik
Eleven uppnår ej detta.
Eleven är med på uppvisningen och bidrar till gruppens skapande av uppvisning. Visar E nivå på övningarna.
Eleven är med på uppvisningen och bidrar till gruppens skapande av uppvisningen. Gruppen visar upp uppvisningen med ganska stor inlevelse och har ett bra samarbete. Visar minst E övningar samt C övningar på varje station.
Eleven är med på uppvisningen och bidrar till gruppens skapande av uppvisningen. Gruppen visar upp uppvisningen med stor inlevelse och visar på ett mycket bra samarbete. Visar minst 3 st. A:n.