👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Grovplanering Arken VT 2022

Skapad 2022-02-16 15:13 i Sjögården förskola Flen
Förskola
Arken ska under vårterminen arbeta med GRÖN FLAGG planerna: Återanvändning. Vår stad Flen. Rörelse och utomhus pedagogik. Vi upplever att barnen tycker om att vara utomhus och att vi där kan fånga dem i olika utomhusmiljöer. Vi ska i vårt arbete med barnen väva in planerna under veckan i den återkommande planering. Mån: Rörelseaktiviteter ute och inne. Tis: Språk. Ons: Matematik. Tor: Nta o Grön flagg . Fre: Barnen väljer själva.

Innehåll

Nuläge: Barnen på Arken behöver mycket språkträning i olika former. Vi upplever att barnen tycker om att vara utomhus och att vi där kan fånga dem i olika utomhusmiljöer.

Syfte:Barnen behöver mycket språkträning i olika former. Att återberätta,beskriva,utforska och även att lyssna på när andra berättar. Samt att öka barnens ordförråd genom undervisning i olika former.

Metod: Vi använder oss av närmiljön såsom förskolans gård,utflykter till skog och natur,promenader med fokus på olika mål och uppdrag.

 

Ansvariga: Pedagogerna på avdelningen 

Saba o Johan 

Kopplingar till läroplanen

 • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  Lpfö 18
 • förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,
  Lpfö 18
 • förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
  Lpfö 18
 • både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,
  Lpfö 18