👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ERGONOMI i vardagsföremål

Skapad 2022-02-24 13:31 i Österåkers gymnasium Österåker
Gymnasieskola Design
Vi undersöker saker om vi har i vår närmiljö. Fotografera/ filma och ta med till lektionen.

Innehåll

 

Centralt innehåll

Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:

    • Produktutveckling utifrån olika aspekter, till exempel målgruppers ekonomiska, ergonomiska, estetiska, funktionella och sociala behov.
    • Design och designerns roll i samhället med fokus på människors olika behov och förutsättningar, till exempel utifrån genus eller funktionshinder.

Matriser

Des
Design 1 hela kursen

Rubrik 1

F
E
C
A
Diskutera design och målgrupp
Eleven beskriver översiktligt befintlig design och diskuterar översiktligt hur den kan förändras utifrån olika målgruppers behov.
Eleven beskriver utförligt befintlig design och diskuterar utförligt hur den kan förändras utifrån olika målgruppers behov.
Eleven beskriver utförligt och nyanserat befintlig design och diskuterar utförligt och nyanserat hur den kan förändras utifrån olika målgruppers behov.
Diskutera människans behov, miljö, produkt
I diskussionen redogör eleven också översiktligt för människors olika behov och förutsättningar att hantera och samspela med produkter och miljöer.
I diskussionen redogör eleven också utförligt för människors olika behov och förutsättningar att hantera och samspela med produkter och miljöer.
I diskussionen redogör eleven också utförligt och nyanserat för människors olika behov och förutsättningar att hantera och samspela med produkter och miljöer.