👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Wall of kindness

Skapad 2022-03-09 14:44 i Christian 4:s gymnasium Kristianstad
Gymnasieskola Bild
En uppgift där eleverna målar på träskivor som är figursågade.

Innehåll

Vi har fått till uppgift att utsmycka en en container som ska stå på Stora torg i Kristianstad. Containern ska användas till ett världsomspännande projekt som kallas “Wall of Kindness” vars syfte är att skänka främst ytterkläder som man inte behöver. t.ex. jackor, skor, väskor etc.

 Detta gör man av miljöhänsyn då skapandet av nya textilier och kläder tär mycket på jordens resurser men också en möjlighet för de som har det tuffare ekonomiskt att få lite stöd och hjälp i vardagen!

Er uppgift:

Bild: Skapa en bild som symboliserar vänlighet, omtanke, miljö/klimat/natur etc på ett tydligt sätt. Som passar bra ihop med och förstärker tanken med WALL OF KINDNESS. 

Motivet ska målas på en träskiva och konturlinjerna sågas ut.

OBS! Tänk på upphovsrätten!

Tekniskt kan motiven vara av enklare karaktär. Lite som animationer/illustrationer. Det viktiga är arbetet och färgläggningen ger ett genomarbetat intryck. Se exempel längre ner…

 

Bokstav: Vi ska skriva “WALL OF KINDNESS” inne i containern. Detta innebär att var och en av er kommer att få varsin bokstav att gestalta. Skissa upp din bokstav så stort som möjligt i A2 format och färglägg gärna med någon 3d-effekt med andra material, collage (klippa/klistra) mönster, symboler eller annat dekorativt. 

Matriser

Bil
Matris Bild & form: Wall of kindness

Matris Bild & form: Wall of kindness

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Material och tekniker
Eleven hanterar med visst handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter
Eleven hanterar med gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter
Eleven hanterar flexibelt och med mycket gott handlag material och tekniker för att åstadkomma önskade visuella effekter.
Metoder och arbetsprocess
Bearbetar och löser enkla bildkonstruktions- problem, experimenterar med viss säkerhet samt använder inspirationskällor i lämpliga situationer.
Bearbetar och löser bildkonstruktions- problem, experimenterar med viss säkerhet och finner ibland oväntade lösningar på problem samt använder inspirationskällor i lämpliga situationer
Bearbetar och löser bildkonstruktions- problem, experimenterar med säkerhet, tar risker och finner ibland oväntade lösningar på problem samt använder inspirationskällor i lämpliga situationer.
Redogörelse och analys
Eleven redogör översiktligt för sin kommunikations- process. Dessutom redogör eleven översiktligt för färglära och formlära. I analysen och tolkningen redogör eleven översiktligt för hur bilden kommunicerar ur olika aspekter.
Eleven redogör utförligt för sin kommunikations- process. Dessutom redogör eleven utförligt för färglära och formlära samt ger exempel på hur form och komposition skapar betydelser. I analysen och tolkningen redogör eleven utförligt för bildsemiotik och för hur bilden kommunicerar ur olika aspekter.
Eleven redogör utförligt och nyanserat för sin kommunikations- process. Dessutom redogör eleven utförligt och nyanserat för färglära och formlära samt ger exempel på hur form och komposition skapar betydelser och diskuterar det utförligt utifrån bildteoretiska begrepp. I analysen och tolkningen redogör eleven utförligt och nyanserat för bildsemiotik, använder det som verktyg och redogör för hur bilden kommunicerar ur olika aspekter.