👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Läsförståelse - Som hund och katt

Skapad 2022-03-16 16:22 i Viskaforsskolan F-9 Borås Grundskola
Grundskola 8 Svenska som andraspråk Svenska
Detta är ett gammalt nationellt prov i läsförståelse för åk 9. Gränserna för godkända betyg är justerade något lägre eftersom detta prov genomförs i åk 8.

Matriser

Sv SvA
Läsförståelse - Som hund och katt

Läsförståelse: Som hund och katt

Ej godkänd
0-29 poäng
E
30-38 poäng
D
40 - 44 poäng
C
46 - 54 poäng
B
56 - 58 poäng
A
60 - 66 poäng
Betyg
0-29 poäng Hamnar du på denna skalan betyder det att du i nuläget inte behärskar förmågan att läsa och förstå texter på raderna, mellan raderna och bortom raderna. Du måste därför träna på din lästeknik och din förmåga att förstå texter.
30-38 poäng Hamnar du på denna skalan betyder det att du behöver träna på förmågan att läsa och förstå texter både på raderna men även mellan raderna och bortom raderna. Tänk på att läsa frågan ordentligt och utveckla dina svar.
40 - 44 poäng Hamnar du på denna skalan så betyder det att du förstår de flesta texterna på raderna men har problem med att läsa mellan raderna och bortom raderna. Tänk på att läsa frågan ordentligt och utveckla dina svar.
46 - 54 poäng Hamnar du på denna skalan så betyder det att du förstår de flesta texterna på raderna men också många av de frågor som kräver att du kan läsa mellan raderna och bortom raderna. Tänk på att läsa frågan ordentligt och utveckla dina svar.
56 - 58 poäng Hamnar du på denna skalan så betyder det att du förstår de flesta texterna på raderna men också de flesta av de frågor som kräver att du kan läsa mellan raderna och bortom raderna. Tänk på att läsa frågan ordentligt och utveckla dina svar.
60 - 66 poäng Hamnar du på denna skalan så betyder det att du förstår texter både på raderna men också mellan och bortom raderna. Du har läst frågorna ordentligt och svarat med utvecklade svar.