Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Religionskunskap

·

Årskurs:

4 - 6

Religion VT22

Tågaborgsskolan, Helsingborg · Senast uppdaterad: 19 maj 2022

I detta arbetsområde kommer vi lära oss, och fördjupar oss i nordisk mytologi. Här kommer vi lära oss om gudarna, deras värld och deras berättelser för att förstå en urgammal religion. Vi kommer även att ta en titt på samisk religion och även titta på hur den kristna religionen förändrats med tiden.

Under detta arbetsområde kommer vi att ta en titt på vår omvärld och utforska Helsingborg efter kristna och forntida religiösa symboler. Vi kommer att ha stort fokus på arbete kring mytiska berättelser av fornnordisk sort. 

Vi kommer att titta på film och texter som ger oss en bild av hur religiösa berättelser används och vad vi kan lära oss om dem. 

Vi kommer använda oss utav powerpoints, berättelser, filmer, gruppararbete och enskilt arbete för att underlätta vår inlärning. Majoriteten av allt material vi använder kommer finnas digitalt på classroom. 

Om du läst denna planeringen kring religionen innan ni börjar årskurs 7, så berätta inte för någon annan, utan kom till mig och försiktigt berätta att du läst detta och säg kodordet, då får du en belöning. Kodordet är: Balder. 


Läroplanskopplingar

analysera kristendomen, andra religioner och livsåskådningar samt olika tolkningar och bruk inom dessa,

analysera hur religioner påverkar och påverkas av förhållanden och skeenden i samhället,

Berättelser från fornskandinavisk och äldre samisk religion.

Hur spår av fornskandinavisk religion kan iakttas i dagens samhälle.

Matriser i planeringen
Religion VT22
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback