👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

En el restaurante

Skapad 2022-05-31 20:37 i Rönnowskolan Kristianstad
Grundskola 8 Moderna språk - språkval
I arbetsområdet 'En el restaurante' arbetar vi med ord och fraser som behövs när man går på restaurang.

Innehåll

T. o. m.  vecka 20 arbetar vi med kapitlet  En el restaurante i vårt läromedel Colores 8. Vi tränar på ord och fraser som beskriver det som finns i en restaurang, som används i recensioner på nätet samt som man behöver vid ett restaurangbesök. Vi kommer även att jobba lite med matkulturen i spansktalande länder. 

 

Mål

Målen för arbetsområdet är att du ska:

- Förstå enkelt talat språk och texter i en restaurangsituation

- Kunna nya ord och fraser som hör till ämnesområdet  

- Kunna föra en dialog som utspelar sig på en restaurang

 

Bedömning

Vi avslutar med en diagnos i hör- och läsförståelse som hör till arbetsområdet onsdagen den 18/5

 

 

 

 

 

Matriser

M2
En el restaurante

F
E
C
A
Förstå tal
När ej målen än
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo om vardagliga och välbekanta ämnen.
Förstå text
När ej målen än
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Redogöra, kommentera & agera
När ej målen än
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehållet samt genom att med godtagbart resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att i enkel form redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt även genom att med tillfredsställande resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Eleven visar sin förståelse genom att översiktligt redogöra för och kommentera innehåll och detaljer samt genom att med gott resultat agera utifrån budskap och instruktioner i innehållet.
Välja & använda strategi
När ej målen än
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven välja och använda sig av någon strategi för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.
För att underlätta sin förståelse av innehållet i det talade språket och texterna kan eleven i viss utsträckning välja och använda sig av strategier för lyssnande och läsning.