👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Brodera en selfie

Skapad 2022-06-01 10:47 i S:t Lars gymnasium Linköping
Gymnasieskola Konsthantverk
Ni kommer att brodera en selfie i vadmalstyg.

Innehåll

Min broderade Selfie

 

Uppgift:

Ni kommer att brodera en selfie på ett tyg (vadmal). Tyget kommer att vara 25 x 25 cm stort. Självporträttet kan du ta från ett foto eller skissa av fritt på tyget. 

 

Material:

Vadmalstyg som underlag. Passande broderigarn. Stramaljnål, broderiram, kalkeringspapper (om det behövs), sax och ett stort tålamod.

 

Datum:

Börjar den 19/1 och slutar den 11/5.

 

Datum

Arbete

19/1  

Starta med att hitta en selfie och överför sedan  det på tyget.

Välj passande garnfärger.

Testa minst 3 olika stygn på provlapp.

26/1

Börja brodera ditt motiv på vadmalstyget.

2/2

Brodera vidare! Funkar dina material ihop.

9/2

Fortsätt och ha tålamod.

16/2

Mer tålamod!

2/3

Det börjar bli meditativt! 

23/3

Är du här och nu i ditt arbete, stygn för stygn?

6/4

Ta ett djupt andetag, fortsätt och vara i nuet med ditt broderi.

20/4

Blir det lite stelt i axlarna kan vi yoga ihop.

27/4

Nu behöver du avsluta ditt broderi. Tillverka en ram för ditt arbete.

11/5

Skriftlig analys som finns på classroom.

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven tolkar arbetsuppgifter efter samråd med handledare. Eleven använder efter samråd med handledare och med säkerhet etablerade tillvägagångssätt för att forma materialet efter intentionen och uppgiften. I arbetet hanterar eleven verktyg och metoder med mycket gott handlag. Eleven uppnår resultat som uppfyller höga krav på teknisk och estetisk kvalitet. Under arbetet upptäcker och löser eleven efter samråd med handledare eventuella problem som uppkommer.
    Koh  A
  • Eleven tolkar arbetsuppgifter efter samråd med handledare. Eleven använder efter samråd med handledare och med viss säkerhet etablerade tillvägagångssätt för att forma materialet efter intentionen och uppgiften. I arbetet hanterar eleven verktyg och metoder med gott handlag. Eleven uppnår resultat med en teknisk och estetisk kvalitet som fungerar väl i det avsedda sammanhanget. Under arbetet upptäcker och löser eleven efter samråd med handledare eventuella problem som uppkommer.
    Koh  C
  • Eleven tolkar arbetsuppgifter i samråd med handledare. Eleven använder i samråd med handledare och med viss säkerhet etablerade tillvägagångssätt för att forma materialet efter intentionen och uppgiften. I arbetet hanterar eleven verktyg och metoder med visst handlag. Eleven uppnår resultat med en teknisk och estetisk kvalitet som går att använda i det avsedda sammanhanget. Under arbetet upptäcker och löser eleven i samråd med handledare eventuella problem som uppkommer.
    Koh  E