Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Kemi

·

Årskurs:

4 - 6

Lpp Kemi år 4-6

Kristinebergskolan F-9, Oskarshamn · Senast uppdaterad: 23 januari 2018

Luftens egenskaper

Kursplan i ämnet

När du arbetat med detta arbetsområde ska du kunna • Vad luft består av • Vilket ämne som djur och människor behöver i luften • Vilket ämne som växterna behöver i luften • Skillnaden på kall och varm luft • Hur luftens tryck påverkar oss • Fotosyntesen 

Arbetssätt och undervisning

Du kommer att parvis/grupp en gång/vecka få arbeta på NO lektion. Vi bryter av med film och information från faktatexter. Din faktabok är PULS Fysik och Kemibok sidorna 44 - 49. Du kommer även att arbeta i arbetsbok 2 till samma läromedel sidorna 4 - 7. Du kommer att få träna på att laborera och dokumentera det du gör.

Visa vad du lärt dig

• Du kommer att få ett skrifligt prov

Tidsram

Vi arbetar med detta under veckorna 50-5

Bedömning

Se aktuell bedömningsmatris. Ev. aktuella delar ur kunskapskrav för åk 3, 6, 9 (Du kan koppla in dem direkt via "Koppla"-knappen nedan.

(När matriserna som ska utgöra kommunens skriftliga omdöme är färdigreviderade, hänvisas bara till dem. Innan de är klara hänvisas till kunskapskraven för åk 3, 6 eller 9. Är det bara en mindre del av en matris som används vid bedömningen kan den hämtas i matrisbanken och kopieras in här.)


Läroplanskopplingar

Luftens egenskaper och sammansättning.

Enkla systematiska undersökningar. Planering, utförande och utvärdering.

Dokumentation av enkla undersökningar med tabeller, bilder och enkla skriftliga rapporter, såväl med som utan digitala verktyg.

Matriser i planeringen
Oskarshamns kommun skriftlig omdömesmatris Kemi åk 4-6
Uppgifter

Innehåller inga uppgifter

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback